Hjemmelaget Hamburger med Syltet Rødløk & Pastinakk- og Søtpotet Fries

 

Det er vel lite som slår en skikkelig saftig hjemmelaget burger på en lørdagskveld.

Det er første gang jeg serverer den med pastinakk- og søtpotet fries men det er uten tvil blitt en ny favoritt.

 

 

 

 

 

Dette trenger du: 

 

1 søtpotet 

1 pastinakk

1 rødløk

2 ss eplesidereddik

1 ss sukker

2 ss eplejuice

4 ss vann

400 g kjøttdeig/ karbonadedeig

1/2 løk finhakket

1 egg

Noen dråper Tabasco eller en klype chili

Salatblader 

1 tomat i skiver 

Norvegia eller cheddar

Aioli 

Hamburgerbrød 

Salt/ pepper 

Olje 

 

 

 

 

 

Dette gjør du: 

 

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Skrell og kutt søtpotet og pastinakk i tynne staver. Vend dem inn i olje/ salt og pepper i en bolle og ha dem over på et bakepapir kledd stekebrett. Stek dem i 20-25 min eller til de er ferdig stekt. 

 

Kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp eddik, vann, juice og sukker i en kjele og ha i rødløken. Ha av varmen og la det trekke til servering.

 

Bland kjøttet med egget, salt, pepper, Tabasco/ chili og egg. Med våte hender form burgere i ønsket størrelse. Varm opp en stekepanne med smør og stek burgerne i 4-5 min på hver side eller til de er gjennomstekt og væsken som pipler ut på toppen er klar. Ha på osten og gjerne et lokk på stekepannen til osten er smeltet. 

 

Ha burgerne over på en tallerken og varm hamburgerbrødene på den samme stekepannen så de får tatt til seg all smaken i pannen. 

 

Da gjenstår det å toppe burgeren med det du måtte ønske av aioli, salat, tomat og syltet rødløk og servere med fries og aioli. Nydelig! 

 

 

 

 

Gjerne følg meg på instagram! @suntsnadder

Halloumi Tacos med Maiskrem og Salsa

 

 

 

Endelig er det tacofredag igjen!

Jeg elsker å eksperimentere med ulike tacoretter og halloumi på taco er en soleklar ny favoritt. Denne tacoen harmonerer med ulike deilige smaker og konsistenser, samtidig som den er enkel å stelle i stand.

 

 

 

 

 

Dette trenger du (2 pers):

 

En håndfull cherrytomater

1/2 liten løk

1 fedd hvitløk

Saften av en halv lime

1 klype chiliflak/ cayenne

fersk koriander (om ønskelig)

1 boks mais

1 ss smør

1/4 – 1/2 dl fløte

salt/pepper

en pk små champinjong

1 klype spisskummen/ chili/ paprika/ salt/ pepper

1 pk halloumi

1 halv lime i båter

 

 

 

 

(Vi hadde også avokado i hus, så jeg lagde en enkel guacamole ved siden av. Du kan også servere med fersk koriander og det tilbehøret du selv ønsker. Vi hadde agurk i staver til også. En fin rett å bruke opp det du har i kjøleskapet)

 

 

 

Dette gjør du:

 

 

Maiskrem:

Skyll maisen og ha dem i en gryte sammen med smøret og fløten. Kok opp mens du rører og kjør massen så til en jevn krem med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og chili og hold den varm frem til servering.

 

 

 

 

Salsa:

Kutt tomat og løk i små terninger og ha over i en skål. Rør inn finhakket hvitløk, limejuice og evt chili og fersk koriander om du ønsker.

 

 

 

 

Stekt sopp:

Børst soppen fri fra jord og kutt den i skiver. Stek den i litt smør på høy varme til de blir gylne. Tilsett krydderet, stek dem litt til og ha over i en skål.

 

 

 

 

Halloumi:

Ha mer smør i samme stekepanne og stek halloumien i fingerlange skiver i noen minutter på hver side, eller til de er gylne.

 

 

 

 

Da gjenstår det bare å varme tortillaene i mikroen, stekepannen eller ovnen og fylle dem med alt av tilbehør og godsaker. Det er også veldig digg å toppe dem med fersk limejuice. Evt fersk koriander og chili om du ønsker det.

 

Håper denne fredagstacoen vil falle i smak hos deg like mye som den gjorde hos oss! God helg!

 

 

 

Gjerne følg meg på Instagram også 🙂 @suntsnadder