Hjemmelaget Hamburger med Syltet Rødløk & Pastinakk- og Søtpotet Fries

 

Det er vel lite som slår en skikkelig saftig hjemmelaget burger på en lørdagskveld.

Det er første gang jeg serverer den med pastinakk- og søtpotet fries men det er uten tvil blitt en ny favoritt.

 

 

 

 

 

Dette trenger du: 

 

1 søtpotet 

1 pastinakk

1 rødløk

2 ss eplesidereddik

1 ss sukker

2 ss eplejuice

4 ss vann

400 g kjøttdeig/ karbonadedeig

1/2 løk finhakket

1 egg

Noen dråper Tabasco eller en klype chili

Salatblader 

1 tomat i skiver 

Norvegia eller cheddar

Aioli 

Hamburgerbrød 

Salt/ pepper 

Olje 

 

 

 

 

 

Dette gjør du: 

 

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Skrell og kutt søtpotet og pastinakk i tynne staver. Vend dem inn i olje/ salt og pepper i en bolle og ha dem over på et bakepapir kledd stekebrett. Stek dem i 20-25 min eller til de er ferdig stekt. 

 

Kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp eddik, vann, juice og sukker i en kjele og ha i rødløken. Ha av varmen og la det trekke til servering.

 

Bland kjøttet med egget, salt, pepper, Tabasco/ chili og egg. Med våte hender form burgere i ønsket størrelse. Varm opp en stekepanne med smør og stek burgerne i 4-5 min på hver side eller til de er gjennomstekt og væsken som pipler ut på toppen er klar. Ha på osten og gjerne et lokk på stekepannen til osten er smeltet. 

 

Ha burgerne over på en tallerken og varm hamburgerbrødene på den samme stekepannen så de får tatt til seg all smaken i pannen. 

 

Da gjenstår det å toppe burgeren med det du måtte ønske av aioli, salat, tomat og syltet rødløk og servere med fries og aioli. Nydelig! 

 

 

 

 

Gjerne følg meg på instagram! @suntsnadder

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg