Karbonadesmørbrød med Karamellisert Løk og Aioli

 

Karbonadesmørbrød er en velkjent klassiker blant oss nordmenn og av god grunn.

Min samboers grandtante er kjent i familien for å lage så gode karbonader, og hun tok de stadig med seg da familien samlet seg for koldtbord og selskap. Jeg ville hedre hennes oppskrift i dag og slå det sammen med en feiring at jeg endelig er ferdig med eksamen!

Karbonadeoppskriften er veldig enkel og krever kun noen få ingredienser, og hva er vel bedre enn noe som er enkelt og digg!

Jeg pimpet smørbrødet opp litt med en aioli-remulade hybrid og litt karamellisert løk… mmm!

 

 

 

 

 

 

Dette trenger du:

Karbonader (ca 8 stk, men kommer an på størrelse):

 

400 g karbonadedeig

2 egg

2 ts Knorr Aromat

1/2 ts pepper

smør

 

 

Aioli:

 

2 eggeplommer

1 ts dijonsennep

1 ss sitronsaft

1 klype salt

1 klype pepper

1 liten fedd hvitløk

2 dl rapsolje

litt hakket sylteagurk

 

 

Karamellisert løk:

 

1-2 store løk

smør

litt brunt sukker

Litt brød, salat, tomat, agurk (det du ønsker på ditt smørbrød) 

 

 

Dette gjør du:

 

 

Karamellisert Løk:

 

Den karamelliserte løken er det som tar lengst tid, og skal man følge reglene etter ordentlig hjemmelaget karamellisert løk kan det ta flere timer. Da er kunsten å ikke kutte løken i for tynne strimler så den brenner seg, og steke løken i olje/ smør over lang tid til den karamelliseres.

Jeg har ikke alltid tålmodigheten til dette så da jukser jeg med litt brunt sukker. Jeg tilsetter også mer og mer smør etterhvert, og steker den på middels- lav temperatur til den er er stekt slik jeg liker den.

Jeg liker litt godt stekt løk men dette kan du styre selv så det blir etter din preferanse.

 

 

 

 

 

 

 

Karbonader:

Miks eggene sammen i en bolle og bland godt inn karbonadedeigen og krydderet. Smelt litt godt med smør i en stekepanne, og form flate og runde karbonader med hendene. Brun karbonadene på begge sider på middels-høy varme så de får den fine stekeskorpen.

Etterstek de noen minutter på lavere varme til de er gjennomstekt.

 

 

 

 

 

 

 

Aioli:

 

Bland alle ingrediensene bortsett fra oljen i en høy beholder eller litermål. Bruk stavmikseren og tilsett oljen i en tynn stråle mens du kjører eggeblandingen. Løft sakte stavmikseren oppover og vipps har du en ferdig aioli. Jeg liker å tilsette litt hakket sylteagurk til slutt også for å gi den litt flere smaksnyanser som jeg syntes passer veldig godt til karbonadesmørbrød. Dette kan du selvsagt sløyfe om du vil.

 

 

 

 

 

 

 

 

Da gjenstår det bare å sette sammen alle godsakene til et deilig karbonadesmørbrød!

Karbonadene som blir igjen er kjempefine til karbonader i brun saus, pytt i panne, pasta eller spise som de er 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjerne tagg meg på instagram skulle du også lage den, så får jeg se din versjon!

@bekkaslittlekitchen

 

 

Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter!

 

 

Ha en nydelig tirsdag <3 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg