Disse kjeksene lagde jeg i farten av det jeg hadde i skapet og av restene jeg fikk etter å lage havremelk. De har ikke mel i seg så de smaker litt “sunnere” og er mykere enn tradisjonelle havrekjeks men jeg syntes de var gode likevel.
Perfekt til en kopp te på kvelden når man er litt fysen.
Dette trenger du:
250 g havremasse (restene jeg hadde etter å lage havremelk)
100 g havregryn
1 ts kanel
2 ss smeltet kokosolje
1 ss honning/agave
1 klype salt
1 ts sukrin+
1 ss mandelsmør (oppskrift)
1 ts bakepulver
2 ss chiafrø
1 ss kakaonibs
Dette gjør du:
Ha havremassen i en skål. Det er lurt å lage disse ganske snart etter mandelmelk da massen fortsatt er fuktig.
Tilsett alle matvarene og rør godt sammen.
Med vann på hendene form runde, flate kjeks på et bakepapirkledd brett. Jeg fikk 8 mellomstore kjeks. Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 15-20 min til de er gjennomstekt. Mindre eller mer tid etter størrelse.
Avkjøl dem noen minutter før de kan nytes.
Jeg koste meg med mine drysset med mandelsmør med honning og kanel (oppskrift) og et glass iskald havremelk (oppskrift).
Oppbevar resten i en lufttett boks.
Kjempefin som niste eller snacks i løpet av dagen.
Gjerne tagg meg på instagram skulle du også lagde de, så får jeg se din versjon. @bekkaslittlekitchen
Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter!
Ha en nydelig dag <3