Chilinøtter – knasende, sprøtt, spicy, digg og noe vi alle kjenner til. Meeeen det er kanskje ikke det sunneste, så jeg tenkte å dele et alternativ til dere chilinøtt- elskere der ute. De er selvsagt ikke på nivå som vanlige chilinøtter, men for å være så sunne som de er så synes jeg de er et knallgodt alternativ som dekker mine snack- behov.
Du kan bruke akkurat det krydderet og de smaker du liker. Disse er gode som de er, men passer også perfekt i supper, pita, salater, sandwicher, wraps, taco… listen er uendelig!
Dette trenger du:
en boks kikerter (230 g)
1-2 ss olje
1 ts hvitløkspulver
1 ts cayenne pepper/chilipulver
1 ts spisskummen
1 ts paprika krydder
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Dette gjør du:
Sett ovnen på 175 grader over- og undervarme.
Først skyller du kikertene godt så de ikke skummer mer (Dette hjelper på å ikke få luft i magen av å spise dem. Det samme gjelder bønner forresten). Tørk de godt etterpå så du får bort mest mulig fuktighet.
Bland oljen sammen med krydderet i en skål og vend inn kikertene så de blir godt dekket alle sammen. Ha dem over på et bakepapirkledd brett og stek dem i 30-45 minutter. Vend dem litt med en stekespade innimellom.
Avkjøl dem før du har dem over i en skål og nyter med noe iskaldt i glasset.
Gjerne tagg meg på instagram om du lager dem, så får jeg se din versjon. @bekkaslittlekitchen
Følg med, for senere i uken kommer det en trendy oppskrift disse passer perfekt til!
Ha en nydelig søndag kveld <3