Sukkerfri Muffins med Lemon curd & Ostekrem

 

Jeg hadde lyst på noe friskt og godt i dag uten å føle at jeg syndet alt for mye, og da tenkte jeg meg frem til disse godsakene. De er søte, syrlige, saftige, creamy og best av alt de er helt sukkerfri! Man kjenner nesten ikke at det ikke er sukker i dem, så disse kan du nyte med god samvittighet midt i uka 🙂

Jeg følte for noe spennende fyll og har lenge hatt lyst å prøve meg på å lage lemon curd selv om det har virket litt krevende Det var faktisk en overraskende lett prosess og den sukkerfrie varianten var minst like god som den vanlige spør du meg! Lemon curd eller sitronsmør som man kan si på norsk, kan brukes til vanvittig mye; topping på pavlova, iskrem, muffins, kaker, på toast eller bare nyte rett fra skålen.

 

 

 

Ingredienser (10 små muffins): 

  • 50 g romtemperert smør
  • 37 g sukrin pluss (veldig viktig at det er pluss og ikke vanlig sukrin!)
  • 30 g lettrømme
  • 1 egg
  • 0,75 dl valgfri melk
  • 1/2 ts bakepulver
  • en klype vaniljepaste/vaniljepulver
  • 100 g hvetemel

 

  • Lemon curd (oppskriften finner du her)

 

  • 75 g kremost naturell
  • 15-20 g sukrin + (smak til)
  • 1 dl kremfløte
  • en dæsj vaniljepaste/vaniljepulver
  • et lite skvis sitronsaft

 

  • sitronmelisse og revet sitronskall til pynt

 

 

 

 

 

Fremgangsmåte: 

Sett ovnen på 180 grader over og under varme. Pisk smør og sukrin + til det blir luftig. Tilsett egg, melk, rømme og sikt i alt det tørre. Bland godt og fyll opp ca halve av 10 små muffinsformer eller 5 store. 

Stek midt i ovnen i 15-25 minutter. Bruk en kniv eller kakestikke for å sjekke underveis om de er klare. Kommer den ut tørr er de klar. Ta dem ut og avkjøl mens du lager lemoncurd. 

Pisk kremfløten stiv i en bolle. I en annen bolle blander du kremost, vaniljepaste, sukrin + og sitronsaften godt. Vend inn kremen. 

Dytt ned en grop i midten av hver muffins med baksiden av en tresleiv. Fyll med lemoncurd og pynt med kremostglasur. Her kan det hjelpe å bruke en sprøytepose for å få det pent, men du kan like så gjerne bare bruke skjeen.  

 

Pynt med litt revet sitronskall og litt sitronmelisse! 

 

 

 

 

 

De blir ikke verdens luftigste muffins, men de er veldig saftige. Du kan også droppe lemon curd og bare bruke kremostglasur om du ønsker å gjøre det litt enklere. Da blir det litt mindre sitronsmak men det kan du endre ved å tilsette sitronskall i muffinsrøren. Det er kjempegodt! 

 

Håper de faller i smak! Gjerne tagg meg på instagram om du lager dem så får jeg se din versjon 🙂 @bekkaslittlekitchen

 

Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter!

 

Ha en nydelig onsdag <3

 

 

Publisert onsdag 29/04/20 kl: 17:10

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg