Nybakt Pita med Halloumi & Tzatziki

 

 

Nybakt pita smaker barndommen min for meg. Jeg husker så godt når mamma stod på kjøkkenet og kjevlet dem ut og jeg som ble så fascinert over hvordan de blåste opp som ballonger i ovnen. Nystekt pitabrød med nugatti eller smør og sukker, ahhh, blir dratt rett tilbake til den tiden…

 

Dagens rett er insiprert av min storesøster som bodde en periode på Kypros. Nybakt pita med friske grønnsaker, hjemmlaget tzatziki og nydelig stekt halloumi. Dette er en av mine nye livretter. Så smakfullt, så mange konsistenser og samtidig så enkelt å lage. Det er en rett man blir “god mett” av og en som passer perfekt om sommeren når man ønsker noe litt lettere til middag.

 

For de som ikke vet hva halloumi er så er det en ost med svært høy smeltetemperatur, så den er kjempefin for å steke i motsetning til mange andre oster som smelter med en gang. Den er proteinrik, metter godt og er et kjempebra alternativ til kylling/kjøtt.

Anbefaler å prøve det en gang! 

 

 

 

 

 

Dette trenger du:

Pita (ca 8 stk):

 

1/2 pose tørrgjær

1 dl gresk yogurt

1,5 dl valgfri melk

1 ss smør

1 ts salt

400 g hvetemel (pluss ekstra til kjevling)

 

Tzatziki (til to pers):

 

1/2 agurk

1,5 dl gresk yoghurt

1 finhakket fedd hvitløk

1 klype salt

1 klype pepper

 

Annet:

 

1 pakke/250 g halloumi (selges på meny)

1 stor ts kokosolje

1 klype chiliflak

Babyleaf mix

1 neve cherrytomater

1/2 rødløk

1/2 avokado

1 neve crispy kikerter (oppskrift)

 

 

 

 

 

 

Dette gjør du:

 

Pitabrød:

 

Smelt smøret og tilsett melken og yogurten så det blir romtemperatur. Bland det tørre sammen i en bolle og vend inn det våte. Elt deigen godt og sett den på et lunt sted med et kjøkkenhåndkle over i 30-60 min.

Kjevle de ut til 8 flate pitabrød og stek i 5-10 minutter på 225 grader midt i ovnen. Pass på så de ikke blir brent.

Avkjøl og skjær et snitt i dem når de skal serveres.

 

 

 

 

 

 

Tzatziki:

 

Riv agurken med et rivjern og ha den på en tallerken med saltet drysset over. La det trekke i 10 minutter så den gir fra seg mest mulig væske. Deretter presser du ut all væsken du klarer fra agurken gjennom et rent kjøkkenhåndkle eller dørslag.

Bland yoghurt, finhakket hvitløk og pepper i en bolle og vend inn agurken.

Sett i kjøleskapet til det skal serveres.

 

 

 

 

 

 

Halloumi: 

 

Kutt halloumien i fingertykke strimler og stek på middels varme i litt smeltet kokosolje med litt chiliflak drysset over. Stek noen minutter på hver side til de har fått den fine brune stekeskorpen.

Da er det bare å vaske og kutte grønnsakene i ønskede biter og fylle pitabrødene med ønsket mengde av alle godsakene!

 

 

 

 

Håper denne retten faller i smak hos deg også! Gjerne tagg meg på instagram skulle du også lage den, så får jeg se din versjon. @bekkaslittlekitchen

 

Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter!

 

Ha en knallfin lørdag <3

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg