Mandelsmør med Honning & Kanel

 

 

Jeg er nok ikke den eneste som er veldig glad i nøttesmør. Det er et fantastisk produkt fullt av sunt fett og proteiner som kan brukes til det meste. Jeg har brukt peanøttsmør mye, men mandelsmør er nok den store favoritten. Om dere har sett i butikkhyllene så kan prisen være mildt sagt sjokkerende, men tvil ikke, for du kan lage en grisebillig og enda diggere versjon hjemme.

 

 

 

 

 

 

Dette trenger du:

 

200 g mandler med skall

litt havsalt

1-2 ss honning

1- 2 ts kanel

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette gjør du:

 

Spre mandlene utover et bakebrett og rist dem på 180 grader midt i ovnen i ca 8-10 minutter. Avkjøl.

 

 

 

 

 

 

 

Ha dem i en foodprosessor og kjør til smør. Dette kan fort ta 5-10 minutter så vær tålmodig. Det kan være lurt å pulsere 5-10 ganger med maskinen først så ikke det blir så hardt for den. Skru av maskinen og dytt ned og litt rundt på massen med en slikkepott, så alt blir jevnt.

 

(Om du er vil speede opp prosessen litt kan du jukse med å tilsette 1-2 ss med en smaksnøytral olje)

 

Når mandlene har gitt fra seg sin deilige olje og blitt til en digg og creamy masse kan du tilsette det du ønsker av ekstra smak. Om du liker den plain kan du tilsette til havsalt for å fremme smaken enda mer. Om du er som meg og liker enda litt mer smak i den, kan du tilsette litt honning og kanel. Det er bare så nydelig! Kan spise den bare med skjeen jeg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Da gjenstår det bare å ta mandelsmøret ditt over i en tett krukke eller beholder og sette i kjøleskapet.

Det kan faktisk holde seg i flere måneder (selv om det sjelden gjør det hos meg av andre grunner, hehe)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette mandelsmøret er nydelig på toast med banan, i smoothie, på havregrøt, som dip til dadler og epler, eller drysset over nystekte kjeks med et glass iskald mandelmelk ved siden av (oppskrift her og her).

 

 

 

 

Det er kjempefint å gi bort som en gave også!

 

 

 

Håper du vil like denne lille krukken med nydelighet!

Om du lager den gjerne tagg meg på instagram så får jeg se din versjon!

@bekkaslittlekitchen

 

 

Følg med, for til uken kommer det en oppskrift dette smøret passer perfekt til! 

 

 

Ha en fantastisk dag <3 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg