Hjemmelaget Tahini – et must på kjøkkenet!

 

 

Tahini, eller malt sesamfrømasse, er supersunt og et produkt man kan bruke til vanvittig mye. Den er proppfull av B- og E vitaminer, og er en super kilde til blant annet magnesium, kalsium og jern. Den hjelper på å holde kroppen din frisk, huden din fin og hodet ditt klart, så grunnene for å spise denne innimellom er mange.

Personlig syntes jeg ikke den er så god å spise alene, men den er en fantastisk ingrediens å tilsette. Den er kanskje mest kjent for å tilsettes i hummus, men den kan også brukes til masse annet som; dipper, sauser, i suppe og matretter, pastasalat, kjeks… 

 

 

 

 

 

 

Dette trenger du:

 

150 g sesamfrø

havsalt

litt oliven olje er valgfritt

 

 

 

 

 

 

 

Dette gjør du:

 

Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne mens du konstant rører så de ikke brenner seg. Når de har fått en fin gylden farge har du dem over i foodprosessoren.

 

 

 

 

 

 

 

Kjør frøene i prosessoren til de begynner å gi fra seg olje og bli til en masse. Samme prosess som når man lager nøttesmør. Dette tar litt tid, så smør deg med tålmodighet. Skru av maskinen og skrap ned langs kantene med en slikkepott innimellom.

Om du har lyst å jukse litt (som det hender at jeg gjør) så kan du tilsette et par ss olivenolje etter at frøene har kjørt en god stund for å speede opp prosessen litt.

Når de har kjørt i 7-10 minutter og blitt en fløyelsmyk tahini, kan du tilsette litt havsalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tahinien over i en luftett krukke og sett i kjøleskap. Holder seg fint en ukes tid.

 

 

 

 

 

 

 

Gjerne tagg meg på instagram om du lager den, så får jeg se din versjon!

@bekkaslillekjokken

 

 

 

I morgen kommer det en oppskrift som tahinien er perfekt til! Følg med 🙂

 

 

 

Ha en nydelig lørdag <3 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg