Hjemmelaget Kokosmelk

 

Hjemmelaget kokosmelk høres kanskje skummelt ut men det er ganske så enkelt å lage. Du trenger kun to ingredienser og det tar ikke mer enn 5 minutter å lage. Kokosmelk er fantastisk godt i smoothie, chiagrøt, curry eller bare å drikke som den er.

 

 

 

 

 

Dette trenger du til ca 0,5 liter:

1,5 dl revet kokos

4 dl vann

 

 

 

 

 

Dette gjør du:

 

Varm opp vannet til kokepunktet før du har halvparten over i en foodprosessor eller blender sammen med kokos. La det trekke noen minutter før du kjører blandingen i ett minutt. Tilsett resten av vannet og kjør blandingen i noen minutter til.

Sil blandingen over et rent kjøkkenhåndkle eller nøttemelkepose. Ha melken i en tett beholder og oppbevar i kjøleskap opp til 4-5 dager. Det vil danne seg et tykt lag på toppen, men dette er kjempefint å bruke i smoothie eller matlaging så ta vare på det. Kokosmassen som er igjen i kledet er også fin å bruke i bakst.

 

 

 

 

Jeg liker å bruke den i for eksempel Tropisk Chiagrøt eller en digg Vegansk Curry, men mulighetene for denne deilige melken er endeløse. Oppskriftene til disse rettene kommer til uken 🙂

 

 

Gjerne tagg meg på instagram skulle du også lage den, så får jeg se din versjon!

@bekkaslittlekitchen

 

 

Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter!

 

 

Ha en nydelig dag <3

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg