Nybakt brød med smør og ost må være noe av det beste som finnes. For ikke å snakke om den lukten av nybakt brød i huset. Helt fantastisk. Dette brødet er helt vanvittig enkelt å lage, i tillegg til at det er supersunt og saftig. Det blir en fast vare i brødboksen vår fremover.
Dette trenger du:
300 g hvetemel
150 g grovt mel
150 g havregryn
1 ts urtesalt
1 ts tørrgjær
2 ss solsikkefrø
2 ss gresskarkjerner
1 ss linfrø
2 ss sesamfrø
5 dl vann
2 ss agave/ honning
Solsikkefrø og chiafrø til å drysse over før steking
Dette gjør du:
Bland det tørre først i en bolle og tilsett så det våte.
Bruk de kjerner, nøtter og frø du har, eller dropp dem for et helt klassisk grovt brød. Rør det godt sammen til det er en klissete deig. Dekk bollen med bivoksark/plastfolie og sett på kjøkkenbenken over natten eller i minst 8 timer
(ikke la det stå lengre enn 16 timer, da gjæren kan dø).
Jeg bruker 1 liters form
Ha deigen over i en smurt form (jeg bruker kokosolje)og dryss over solsikkefrø og chiafrø. Stek brødet på 200 grader, midt i ovnen, i ca en time. Ta brødet ut av formen med en gang og avkjøl på rist i hvert fall 10 minutter før du skjærer i det. Oppbevar det i bikvoksark i en tett brødboks, eller skjær i skiver og frys ned.
Kjempegreit å ta opp litt og litt etterhvert 🙂
Jeg elsker skalken, fortsatt varm, med smør og norvegia.
Sammen med iskald mandelmelk (oppskrift) er det et perfekt måltid <3
Gjerne tagg meg på instagram skulle du også lage den, så får jeg se din versjon!
@bekkaslittlekitchen
Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter!
Ha en nydelig dag <3
Åh – det brødet så godt ut…. det skal jeg jammen prøve.
Takk <3 Så gøy du har lyst å prøve det 😀
Åå, så godt det ser ut! Takk for oppskrift <3
Tusen takk 🙂 Bare hyggelig! Håper du liker det!