Eltefritt Superfoodbrød

 

Nybakt brød med smør og ost må være noe av det beste som finnes. For ikke å snakke om den lukten av nybakt brød i huset. Helt fantastisk. Dette brødet er helt vanvittig enkelt å lage, i tillegg til at det er supersunt og saftig. Det blir en fast vare i brødboksen vår fremover.

 

 

 

 

 

 

Dette trenger du:

 

300 g hvetemel

150 g grovt mel

150 g havregryn

1 ts urtesalt

1 ts tørrgjær

2 ss solsikkefrø

2 ss gresskarkjerner

1 ss linfrø

2 ss sesamfrø

5 dl vann

2 ss agave/ honning

Solsikkefrø og chiafrø til å drysse over før steking

 

 

 

 

 

 

 

Dette gjør du:

 

Bland det tørre først i en bolle og tilsett så det våte.

Bruk de kjerner, nøtter og frø du har, eller dropp dem for et helt klassisk grovt brød. Rør det godt sammen til det er en klissete deig. Dekk bollen med bivoksark/plastfolie og sett på kjøkkenbenken over natten eller i minst 8 timer

(ikke la det stå lengre enn 16 timer, da gjæren kan dø).

 

 

 

 

Jeg bruker 1 liters form

 

 

 

Ha deigen over i en smurt form (jeg bruker kokosolje)og dryss over solsikkefrø og chiafrø. Stek brødet på 200 grader, midt i ovnen, i ca en time. Ta brødet ut av formen med en gang og avkjøl på rist i hvert fall 10 minutter før du skjærer i det. Oppbevar det i bikvoksark i en tett brødboks, eller skjær i skiver og frys ned.

Kjempegreit å ta opp litt og litt etterhvert 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg elsker skalken, fortsatt varm, med smør og norvegia.

Sammen med iskald mandelmelk (oppskrift) er det et perfekt måltid <3

 

 

 

Gjerne tagg meg på instagram skulle du også lage den, så får jeg se din versjon!

 @bekkaslittlekitchen

 

 

 

Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter!

 

 

Ha en nydelig dag <3

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg