Chili sin Carne er en super oppskrift for de som ønsker å spise mer vegetar. Den er enkel å lage, billig og kan brukes til så mye forskjellig.
Denne oppskriften er en veldig enkel variant med få ingredienser og jeg pleier å lage en stor porsjon i begynnelsen av uken, for så å bruke restene til andre gode retter i dagene som kommer etter.
Dette trenger du:
1 løk finhakket
1 ss olivenolje
200 g sopp i biter
3 hakkede hvitløksfedd
1 ss tomatpure
1 boks hakkede tomater
1-2 ts chilipulver
1 ts chiliflak (kan sløyfes)
1 ts oregano
1 boks kidneybønner
2,5 dl grønnsaksbuljong
salt/pepper
Jeg serverte med fullkornris, guacemole, gresk yoghurt, mais, avokado i biter og lime.
Dette gjør du:
Stek løken gyllen i olivenolje i en stekepanne over middels-høy varme. Tilsett soppen og stek litt til før du tilsetter hakket hvitløk. Fres noen minutter sammen før du tilsetter tomatpure og hakkede tomater. La det simre i 5 minutter før du tilsetter krydder, bønner og buljong. La det stå og putre under lokk så lenge som mulig. Helst 1-2 timer, men har du dårlig tid funker 20-30 min også. Om den er for syrlig kan du tilsette litt sukker, sukrin eller bakepulver for å balansere.
Dette var en veldig enkel variant som du enkelt kan piffe opp eller ned med å tilsette andre ingredienser. Du kan bruke chilibønner, fersk chili, jalapenos, rødvin… Mulighetene er endeløse.
Server med det du måtte ønske. Den er kjempe god med potetmos også. Det kommer en oppskrift til senere i uken denne chiligryten er perfekt til, så følg med! 🙂
Gjerne tagg meg på instagram skulle du også lage den, så får jeg se din versjon!
@bekkaslittlekitchen
Følg med hver dag for nye og spennende oppskrifter!
Ha en nydelig dag <3